A feszültségteremtés írói kurzus során a jelentkezők elméleti és gyakorlati oktatást kapnak, mely praktikus ismeretekkel bővíti az írói eszköztárukat..
Íróiskola

Feszültségteremtés írói kurzus

A regény vagy novella írása során gyakran előfordul olyan szituáció, amikor a szereplők kifejezetten szorongatott helyzetbe kerülnek, akár, mert menekülnek, vagy az életük a tét. Ahhoz, hogy ezek a jelenetek igazán ütősek és emlékezetesek legyenek, érdemes speciális módon fejleszteni az írói eszköztárat – például feszültségteremtés -, és jobban kibontani a részkészségeket.

Kiknek és miért érdemes elvégezi a feszültségteremtés írói kurzust?

Szeretettel várjuk azokat, aki thrillert írnak, de azokat is, akik teljesen más zsánerben alkotnak (romantika, fantasy stb.), de szeretnék bővíteni az eszköztárukat, hogy a műveikben elmélyíthessék ezeket a jeleneteket.

Nem megy? Itt az ideje gyakorolni!

Jó vagy benne? Tudsz még jobb, még emlékezetesebb lenni!

A kurzus során ezekkel a témákkal foglalkozunk

  • a félelem és szorongás pszichológiája és ábrázolása,
  • karakterábrázolás és pszichoanalízis: a főhős, az antagonista és az árnyékkarakter,
  • nézőpontkezelés a feszült jelenetekben,
  • érzelmi ív, mikro- és makrofeszültség, és a feszültkeltés írói eszközei.

Mindegyik témakörhöz gyakorlati írói feladatok is tartoznak. A szerkesztő átnézi, és személyes visszajelzést ad minden egyes írásra. Mindenki egyedi módon tud fejlődni, a saját ütemében. A profi szakmai visszajelzéseknek köszönhetően hamar kitapasztalhatod az erősségeidet, és azt, miben és hogyan lehet még fejlődni.

Egyéb információk az írói kurzusról

A műhely vezetője

Kozma Réka szerkesztő, íróiskolai oktató, aki hét éven át a Könyvmolyképző Kiadónál segítette a tehetségek útját, és aki az ország legismertebb írástechnikai oldalát vezeti, az Így neveld a regényedet.

A kurzus menete

4 hetes online oktatás, amit vidékiként is könnyen elérsz.

Az országban egyedülálló tananyagot minden hétfőn 18 órától Zoom-előadáson keresztül magyarázza el a műhelyvezető. Az adások visszanézhetők. Időpontjai: 2023. szeptember 11., 18., 25., okt. 2., és 9.

A hallgatók a zárt Facebook csoportba töltik fel az írói gyakorlataikat, amelyekre a szerkesztő visszajelzést ad. A kurzus ideje alatt bátran kérdezhetsz tőle a témával, a tananyagokkal, vagy az írással kapcsolatban. Jó hangulatú csoportok, inspiráló közösség vár.

Információk:

  • A kurzus díja: 58 ezer Ft.
  • Időtartam: 2023. szeptember 11. – október 9.
  • Jelentkezési határidő: szeptember 5.

Jelentkezési űrlapért katt ide.

(Visszajelzést a jelentkezési határidő után küldünk.)

Bontsd ki a tehetségedet egy képzett mentor segítségével!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük