A romantika nem pusztán egy zsáner. Élvezetes, élethű ábrázolásához magabiztos írói eszköztár szükséges. Ennek elsajátításában segít a Tehetség Íróstúdió kurzusa.
Íróiskola

A romantika útja írói kurzus

A romantika az egyik legnépszerűbb zsáner, minden évben olvasók tízezrei keresik ezeket a történeteket. De mi a titka annak, hogy egy romantikus regény igazán elrabolja az olvasó szívét?

Kiknek és miért ajánlott elvégezni a romantika kurzust?

Új kurzusunk az alapoktól indul, foglalkozik azzal, hogyan lehet megteremteni az izzást a szereplők között, olyan akadályt gördíteni eléjük, ami megfogja az olvasót, egyedi formában megmutatni az ismert fordulatokat, és elbűvölő, de teljesen egyedi romantikus regényt írni.

Szeretettel várjuk azokat a szerzőket, akik romantikus regényt akarnak írni, és mélyebb, jobban átgondolt konfliktussal dolgoznának vagy fejlesztenék az atmoszférateremtést. De azok is jöhetnek, akiknek a romantika nem a fő szál a történetükben, de emlékezetes mellékszálat akarnak írni.

A romantika útja írói kurzus tematikája

1. Karakterépítés – avagy nem a kockás has a vonzalom alapja

2. Romantikus konfliktusok – avagy amit meg lehet beszélni, az nem konfliktus

3. Legkedvencebb romantikus trope-ok – avagy van-e értelme behozni a gonosz ikertestvért

4. Atmoszférateremtési alapok – avagy a pillangók kora a gyomorban lejárt

A kurzus menete

Az oktatás Facebook csoportban, és Zoomon keresztül történik.

A műhelyvezető minden szerdán 18 órától Zoomon keresztül tart egy másfél-két órás előadást a heti témáról. Ekkor történik az írói feladatok megadása is. (Ha nem tudsz jelen lenni, ez sem probléma, utólag is megnézheted a felvételt, és kérdezhetsz a csoportban.)

Vasárnap éjfélig a hallgatók elkészítik a feladatokat. A műhely vezetője ezeket a hét elején javítja, visszajelez, majd a következő szerdán új témát hoz be.

A feladatok egy része szabad ötletelés, de ha van egy romantikus regény- vagy párosötleted, tudsz ezen is dolgozni. Az utolsó heti feladat egy romantikus zsánerű novella megírása.

Egyéb információk az írói kurzussal kapcsolatban

A műhely vezetője: Róbert Katalin író, szerkesztő.

  • Időtartam: 2023. szeptember 20. – október 18.
  • A szerdai Zoom-beszélgetések időpontjai: szeptember 20. / szeptember 27. / október 4. / október 11., majd egy záróbeszélgetés október 18-án. A felvételek a kurzus ideje alatt visszanézhetők.
  • Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 15.
  • A kurzus díja: 58 ezer Ft.

Jelentkezési lap

Valósítsd meg az álmaidat!

Tanulj az ország legképzettebb szakembereitől!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük