Kezdő Írók kurzusa Kiss Árpád
Íróiskola

Kezdő írók kurzusa

Nem tudod, milyen szinten állsz az írásban? Kezdő íróként nem ismered, hol vannak az erősségeid és a gyengeségeid? Ez bizony nem jó, hiszen nehéz úgy fejlődni, ha nem tudod, milyen alapjaid vannak.

Miért javasoljuk a kezdő írók kurzusának elvégzését?

Eleinte az ember a saját fiókjának, és az internetes barátoknak, olvasóknak ír. Ám egy pont után szakmai visszajelzésre vágyik. Hatalmas segítség, ha egy jó szerkesztő kezébe kerül, aki segít neki felismerni a képességeit, hol áll az írói úton, milyen dolgokban lehet még jobb. Ráadásul egy lelkes, inspiráló közösségben sokkal könnyebb az írás.

A többi kurzusunk részképességeket fejleszt, nem pedig globálisan nézi a képességeket. Az, hogy rátekintesz a műveidre a nagy írástechnikai területek szemszögével egy átfogó képet ad.

A Kezdő írók kurzusa pontosan erről szól

Az egyhónapos írói tanfolyam nem igényel hosszabb elköteleződést, hanem munka és család mellett is elvégezhető online kurzus. Olyan íróknak javasoljuk, akik még a tollukat próbálgatják, és a pálya elején állnak, de szenvedélyesen szeretnének írni. A műhelymunka kellemes, befogadó közösségben történik.

A gyakorlatok a főbb írói eszköztárbeli témákról szólnak:

  1. hét Párbeszédírás
  2. hét Narráció
  3. hét Leírás
  4. hét Dramaturgia

Sok kezdő író azt hiszi, ezekkel tisztában van, hiszen olyan egyszerűek. Ha azok, akkor miért bicsaklik meg a szöveg? Vagy miért csúszik el a párbeszéd? Miért nem érti, vagy miért unja az olvasó?

Ha azt érzed, hogy „valami nincs rendben” az írásaiddal – akkor jól érzed. Ezen a kurzuson megtudhatod, mi a gond.

A kurzus menete

A tananyagot a közös Facebook csoportban írásban kapják a hallgatók minden hétfőn a zárt Facebook csoportban. Mellette megkapják az írói feladatot is, amit vasárnap éjfélig kell megírni, és leadni, vagyis saját ütemben lehet haladni, és egy hét alatt írni. (Ennél a kurzusnál most nem Zoom-előadás, hanem írott tananyag van.)

A műhelyvezető a következő héten kijavítja az írásokat, és egyedi, személyreszabott tanácsokkal látja el a hallgatókat.

dramaturgiát novellaírással gyakoroltatjuk, ennek a témája már a kurzus elején kiderül, és lehet rajta gondolkozni.

Egyéb információk a Kezdő írók kurzusáról

A műhelyvezető Kiss Árpád szerkesztő, aki évek óta segíti a kezdő tehetségek útját. Tanári tudása, nyugodt, kedves személyisége és alapos tanácsai minden bizonytalanabb kezdőnek nagy segítséget nyújt.

  • A kurzus időpontja: 2024. február 22. – március 21.
  • Jelentkezési határidő: 2023. február 18.
  • Díja: 58 ezer Ft.

Ne habozz, az élet elmúlik, élvezd az alkotás örömét most!

Szeretettel várunk!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük