novellaírás
Íróiskola

Novellaírás kurzus

A novellaírás minden író számára rendkívül hasznos tudás. Segít fókuszálni, fejleszti a dramaturgiai érzéket, ráadásul sokféle stílusba, zsánerbe bele lehet kóstolni a segítségével.

Mélyedj el te is a novellaírásban egy négyhetes kreatív írás kurzussal, próbáld ki magad a gyakorlatban és kapj profi visszajelzést a szövegedre!


Mire számíts a Novellaírás kurzuson?

A négy hét során eljutsz a témaválasztástól a kész szöveg javításáig, megtanulod a csattanók előkészítését, hallasz a karakterépítésről és a szimbólumok használatától.

Ha konkrét pályázatra készülnél, itt megteheted. Széleskörű kiadói ismeretekkel támogatunk, személyes visszajelzésekkel fejlesztünk.

Ha csak fejlődni szeretnél a novellaírás kapcsán, akkor is ez a te utad. Szeretettel várjuk a túlírásra hajlamos regényírókat is, akik szeretnének megtanulni fókuszálni, és tömörebben, feszesebb szerkezettel kibontani egy gondolatot.

A Novellaírás kurzus tematikája:

1. Ötlet kiválasztása, kulcsok és tematikus novellák a gyakorlatban.

2. Karakter- és történetív.

3. Titkok és csattanók.

4. Kész novella javítása, ellenőrzése.

A kurzus menete:

Az oktatás Facebook csoportban, és Zoomon keresztül történik.

A műhelyvezető minden szerdán 18 órától Zoomon keresztül tart egy másfél-két órás előadást a heti témáról. Ekkor történik az írói feladatok megadása is. (Ha nem tudsz jelen lenni, ez sem probléma, utólag is megnézheted a felvételt, és kérdezhetsz a csoportban.)

Vasárnap éjfélig a hallgatók elkészítik a feladatokat. A műhely vezetője ezeket a hét elején javítja, visszajelez, majd a következő szerdán új témát hoz be.

Készülj arra, hogy a novellaírás kurzuson sok rövidebb történetet is meg kell majd írnod.

Egyéb információk az írói kurzussal kapcsolatban

A kurzus díja: 58 ezer Ft.

A műhely vezetője: Róbert Katalin szerkesztő és író.

Időtartam: 2024. január 17. – február 14.

A szerdai Zoom-beszélgetések időpontjai: január 17. / január 24. / január 31. / február 7., majd egy záróbeszélgetés február 14-én. A felvételek a kurzus ideje alatt visszanézhetők.

Jelentkezési határidő: 2024. január 12.

Jelentkezési lap

*

Érdekel más programunk is? Kattints az Eseménynaptárra!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük