írószakkör,  Tehetséggondozás íróknak

Atmoszférateremtés – a jelenkori Budapest élő leírása

Atmoszférateremtés – mi lehet az? Szeretnéd, ha a történetedben a helyszín nem csak díszlet lenne, hanem atmoszférával bíró, élő, lélegző porond, amin a karaktereid mozognak? Szeretnéd magas szinten bemutatni a történetedben megjelenő helyszínt? Azt akarod, hogy az atmoszféra, amit megteremtettél, megszólítsa az olvasóidat, de nem tudod, merre indulj, hogyan fejleszd magad?

Ha bármelyik igaz rád, a Tehetség Íróstúdiónak jó híre van! Az áprilisi előadásunk pontosan ezzel a témával fog foglalkozni. Ne hagyd ki a lehetőséget, gyere el Róbert Katalin ingyenes előadására, amelyben bevezet az atmoszférateremtés művészetébe Budapest példáján keresztül!

Atmoszférateremtés, érzékletes leírás

Szeretettel várunk minden írni vágyó alkotót a Tehetség Íróstúdió áprilisi Inspiráció workshopjára. Ezek az alkalmak minden hónap utolsó péntekjén zajlanak.

E havi témánk az érzékletes írás, a hangulatteremtés a város leírásán keresztül.
Ezúttal Budapest kerül a középpontba, de a résztvevők olyan eszköztárat, olyan alapokat kapnak majd, amivel bármilyen fiktív vagy elképzelt, realista vagy fantasztikus történet helyszínét meg tudják teremteni.

Miért érdemes jól atmoszférát teremteni?

A leírás valaha az ismeretterjesztés eszköze volt, de manapság, amikor egy kattintással megannyi fotót, videót és térképet találhatunk bármely országról, városról, természetvédelmi területről, a regényekben megváltozott a leírások szerepe.

Manapság az atmoszférateremtés részévé váltak, és a cél az, hogy az olvasó ott érezze magát a szereplőkkel a helyszínen. És ehhez kapnak a résztvevők hatékony, azonnal kipróbálható írástechnikai eszközöket.

Ebben a hónapban Budapest lesz a helyszínünk, de ahány szereplő, ahány szerző jön a workshopra, annyiféle képe születik majd meg a fővárosnak.


Róbert Katalin író, szerkesztő, kreatív írás oktató megmutatja az
atmoszférateremtés alapvető eszköztárát, majd a félórás interaktív előadás után a résztvevők a megadott hívószavakra önállóan írnak egy nyitást, egy jelenetet, vagy épp egy egyperces novellát. (Papírt vagy laptopot érdemes hozni.) Majd ezeket az írásokat közösen felolvassuk, és megbeszéljük. (A felolvasás természetesen nem kötelező.)
Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2024. április 26., péntek 18:00 – 20:45.

Helyszín: Pannon Kincstár Tanoda, Váci utca 47. (Ferenciek tere mellett.)

A regisztrálás határideje április 22 (hétfő) éjfél. Utána küldjük ki e-mailben a teremszámot.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros eseménysorozat részeként valósul meg.
Társszervező: www.konyvfovaros.hu

Érdekelnek más programjaink is? Tájékozódj eseménynaptárunkból!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük