Társadalmi kérdések írói kurzus
Íróiskola

Társadalmi kérdések írói kurzusa

Hiszed, hogy egy erőteljes történet képes megváltoztatni a világot? A társadalmi kérdésekről zajló párbeszéd részese lehet-e a szórakoztató irodalom?

Manapság sok szerző már nem csak azon gondolkozik el, hogyan írhat izgalmas történeteket, hanem azon is, hogyan hatnak a szövegei az olvasóra. Töprengésre késztetik? Ráveszik, hogy egy kérdést más szempontból is átgondoljon? Segítik abban, hogy változtasson az életén? Arra indítják, hogy segítsen másokon?

Sokan ösztönösen is beleépítenek az írásaikba olyan őket érdeklő kortárs dilemmákat, mint például a környezetvédelem, a nemi egyenlőség, bántalmazottak védelme, társadalmi egyenlőtlenségek stb. Viszont tudatosság nélkül előfordulhat, hogy az ábrázolás tévessé, hiteltelenné vagy didaktikussá válik.

Nemcsak annak létezik technikája, hogyan tudsz megírni jól egy párbeszédet vagy leírást, hanem annak is, hogy tudsz komplex témákat mély és inspiráló módon megjeleníteni történetekben.

Akár kimondottan egy társadalmi kérdésről akarsz regényt írni, akár könnyedebb szórakoztató írásokba szeretnél belefűzni komolyabb témákat is, ezen a kurzuson 4 héten keresztül azt gyakoroljuk, hogy teheted ezt meg izgalmas és hiteles módon.

A Társadalmi kérdések írói kurzuson megtanulható szakmai fogások

Fő témák:

– a történetek hatalma: hogyan érhetsz el pozitív hatást a történeteiddel, milyen írói eszközöket használhatsz ehhez;

– mire figyelj, amikor saját élményeidet írod bele egy történetbe;

– tanácsok hiteles ábrázoláshoz: miért és hogyan kutass;

– hitelesség és a történet dramaturgiája;

– kortárs problémák távoli világokban: társadalmi kérdések fantasztikus, történelmi és egyéb zsánerekben;

– társadalmi felelősség marketing íróként: hogyan beszélj a platformjaidon hitelesen és szimpatikusan a számodra fontos ügyekről.

Gyere el a kurzusra, és tanuld meg, hogyan írj olyan történeteket, amelyek nemcsak elgondolkoztatják az olvasóidat, de képesek  pozitív hatást elérni!

Információk a Társadalmi kérdések írói kurzusról

A kurzus műhelyvezetője Kozma Réka szerkesztő, esztéta, kreatív írás oktató, digitális kommunikáció menedzser, aki az Így neveld a regényedet blog szerkesztője is.

Időtartam: 2024. április 8. – május 6.

A kurzus online kurzus, közös Facebook-csoportban, heti írói feladatokkal. A műhelyvezető minden írói feladatot megnéz és visszajelzést ad róla. Az előadások minden hétfőn 18 órától lesznek, Zoom program használatával. Időpontok: ápr. 8. / ápr. 15. / ápr. 22. / ápr. 29, és egy záróbeszélgetés május 6-án. A felvételek két hétig visszanézhetők.

A kurzus díja: 58 ezer Ft

Jelentkezési határidő: április 4.


Érdekel más program is a társadalmi kérdésekhez kapcsolódva?

Élőben tartott, ingyenes írói műhely Kozma Rékával márc. 22-én. Bővebben…

Ingyenes online előadás: katt ide.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük