tehetség írótábor Varga Bea
Írótábor,  Tehetséggondozás íróknak

Tehetség Írótábor

Ahogy minden évben, most is jön a nyár és vár az írótábor! Egy igazi, feledhetetlen élmény, ahol a jó beszélgetések mellett íróként is sokat fejlődhetsz.


Miért jó egy írótábor?

Segít egybekötni a pihenést és az igazán jó szellemi kikapcsolódást. Sokféle céllal szoktak jönni a résztvevők, van, aki egy jó, befogadó közösséget keres, más a szakmai fejlődést élvezi, de van, aki a saját regényét hozza, és azon dolgozik az írótábor alatt. Egy ilyen hét hatalmas lendületet ad, a jó társaság segít átjutni az írói válságokon, míg a nyugodt környezetben az alkotókedv is felpezsdül, hiszen az élet nem vonja el a figyelmet az írástól. Szeretettel várjuk az introvertáltakat is, a hely gyönyörű, el tudnak vonulni, ha épp sok a nyüzsgés.

Ki tartja?

A műhelyvezető Varga Bea, aki szerkesztőként a Tehetség Íróstúdió vezetője (korábban a Könyvmolyképző Kiadó vezető szerkesztője), és mellette népszerű író is On Sai néven. Illetve aktívan végez mentálhigiénés munkát mint viselkedéselemző, life coach és művészetterapeuta. Sok éve tart írói táborokat, és az országban egyedülálló módon ezek ötvözik az írástechnikát és a pszichológiát.

Az írótábor programja

Az idei tábor jelmondata: „Csavard meg!” Ezt többféle értelemben fogjuk alkalmazni, a kreatív írás, és a lélektan felől is.

Hétfő: Megérkezés 16 óráig (a szálláshely 12 órától elfoglalható), ismerkedés.
18 órától: Interaktív beszélgetés a kreativitásról. A kreativitás melyik ágával hogyan állsz emberileg? Íróként ez hogyan jelenik meg?

Kedd: 10-12.30 – Játék a különböző zsánerekkel, írói komfortzónából való kilépés, délután írás.

Szerda: 10-12.30 – Személyes kreativitást előhívó, fejlesztő játékok, író témák, délután írás.

Csütörtök: 10-12.30 – Karakterábrázolással kapcsolatos mini dramaturgiai játékok, délután strand.

Péntek: 10-12.30 – Szituációs dramaturgiai játékok, délután írás.

Szombat: 10-12.30 – Interaktív beszélgetés az író útról, a csoportot aktuálisan foglalkoztató írói témákról, ágyakról, lehetőségekről. Jó idő esetén este tábortűz.

Vasárnap: elköszönés, 10 óráig a szállás elhagyása.

A délutáni írás kötetlen; lehet a megadott novellatémákra írni, és a tábor alatt egy (vagy több) novellát megírni, de lehet dolgozni a saját regényen is, vagy kirándulni a környéken.

Részletek:

A tábor helye: Tóth Vendégház Tóalmás.

Időpont: 2024. július 22-28.

Szakmai díj: 50 ezer Ft, befizetés: március 10.

Szállás díja: 54 ezer Ft/fő (IFA benne van). Kétágyas szobák, különálló ágyakkal. A szállás díját a helyszínen lehet rendezni.

Étkezés: A speciális diéták miatt nincs szervezett érkezés. Szoktunk közösen főzni, de el is menni a közeli éttermekbe, kifőzdékbe.

Jelentkezés: 2024. február 20-ig.

Jelentkezési lap itt.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük