krimi, sci-fi, kalandregény szerkesztés
Modern Szerkesztőképzés

Krimi, sci-fi, kalandtörténetek szerkesztése

A Modern Szerkesztőképzés következő kurzusa a a Krimi, sci-fi és kalandtörténetek szerkesztése lesz. Mindegyik nagy téma, így egy intenzív, sokszínű kurzus várható.


A négyhetes tanfolyamon szó esik a történelmi regények hazai helyzetéről, és az elavult narráció problémájáról. A sci-fi irodalom kapcsán a világteremtés lesz kiemelt téma, illetve beszélünk a hazai közösségekről is, hiszen ez évtizedek óta a legszervezettebb szórakoztató irodalmi zsáner. A krimi sokfélesége segít áttekinteni a különféle olvasói csoportokat, amelyeket vonz, és szó esik majd a gyökerekről, illetve a kortárs hatásokról. Mindhárom terület kapcsán megbeszéljük, és feladatokkal gyakoroljuk a legfontosabb kardinális szerkesztési hibák kiküszöbölését.

Az elméleti előadások mellett heti két szerkesztései gyakorlat lesz, azaz összesen nyolc szerkesztés a kurzus végére. A szerkesztéseket a heti Zoom-beszélgetés keretében közösen átnézzük.

A tanfolyam az önálló szövegfeldolgozásra épül, de aki esetleg bizonytalan a zsánerek kapcsán, vagy nem szeret kérdezni, az tud kérni egyedi szupervíziót is, ahol minden egyes házi feladatot egy szerkesztő ellenőriz és tanácsokkal lát el.

A Krimi, sci-fi, kalandtörténetek szerkesztése kurzus részletei

A tanfolyamot Varga Bea író, szerkesztő, viselkedéselemző tartja.

Díja: 58 ezer Ft

Amennyiben szerkesztői szupervíziót kérsz: +30 ezer Ft.

Időtartam: 2024. április 9-től május 7-ig. (Zoom-előadások keddenként 18 órától lesznek, a felvétel két hétig visszanézhető.)

Jelentkezés: 2024. április 3-ig.


Más programok is érdekelnek?

Kattints az Eseménynaptárra!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük