Fantasy szerkesztése
Modern Szerkesztőképzés

Fantasy művek szerkesztése

Januárban indul a Modern Szerkesztőképzés következő modulja, a Fantasy művek szerkesztése. Ez egy izgalmas és sokrétű feladat, hiszen a felnőtteknek szóló fantasy terén egyszerre van jelen a könyvkiadásban többféle alzsáner és olvasói érdeklődés.

A Fantasy szerkesztői kurzus témái

A kurzus egy nyitóelőadással kezdődik, ahol szó esik a legfontosabb irányzatokról, amelyek jelen vannak a hazai és külföldi könyvkiadásban. Beszélünk a hazai olvasói rétegekről, a különböző fantasyhez kapcsolódó szubkultúrákról, és a hazai hagyományokról.

Szó esik arról, mitől lesz jó egy fantasy mű, és ez miért árnyaltabb, mint más zsáner kapcsán. Megnézzük közösen, hogy milyen sokféle szemlélet van jelen a hazai könyvkiadásban. Hogyan kapcsolódnak ezek a szemléletek a kardinális hiba témaköréhez? A gyakorlati szerkesztési kérdések közül kiemelt téma a fantasy világteremtés javítása, a szerkesztői ismeretek bővítése.

A Fantasy szerkesztői kurzus menete

  • Első alkalom: hosszabb szakmai elméleti előadás a három téma kapcsán, szó esik a legfontosabb irányokról, és a kardinális szerkesztői hibákról.
  • Minden héten szerkesztési feladatok.
  • Minden kedden 18 órától a kiadott feladatok Zoom-megbeszélése. (Aki nem tud jelen lenni, utólag két hétig vissza tudja nézni, és a műhelyvezető a későbbi kérdésekre is válaszol.)

Egyéb információk a Fantasy szerkesztői kurzusról

A kurzus vezetője Varga Bea író, szerkesztő, A siker tintája című könyv írója.

(A kurzus kérhető szerkesztői szupervízióval, ekkor a beadott házi feladatokat egyedileg, írásban véleményezi egy szerkesztő, és e-mailben elküldi. Ennek díja 58 ezer + 30 ezer Ft = 88 ezer Ft. A kurzus alatt, menet közben is kérhető egy-egy feladat kapcsán szupervízió, ennek díja 8 ezer Ft/darab.)

  • Időtartam: 2024 január 15. – február 13.
  • Zoom adások időpontja: 2024. jan. 16, 23, 30. Illetve február 6, 13. (Keddenként 18 órától.)
  • A kurzus díja: 58 ezer Ft.
  • Jelentkezési határidő: 2024. január 8.

Jelentkezési lap.

Csatlakozz a képzéshez!

Legyél igazán jó szakember!

(A szerkesztői kurzusokba folyamatosan be lehet csatlakozni, az oktatás felépítése itt olvasható.)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük